Veilige gasinstallatie en gasflessen

winkel

Heeft u een nieuwe gasfles nodig? In de winkel zijn gasflessen te koop. U kunt er ook uw lege gasflessen inwisselen. Kijk hier voor de openingstijden van de winkel. De winkel verkoopt ook gasslangen en drukte regelaars.

Veiligheid

In verband met de veiligheid is het belangrijk om jaarlijks de vervaldatum van uw gasslang en drukteregelaar te controleren. Gasslangen met vaste koppelingen moeten na vijf jaar worden vervangen. Na verloop van tijd kunnen er namelijk door uitdroging scheurtjes in de slang ontstaan. Op de gasslang staat het jaartal van productie vermeld of het jaartal waarin de slang uiterlijk vervangen moet worden. Vertoont de gasslang echter na twee jaar al droogtescheurtjes, dan zal deze altijd vervangen moeten worden.

De apparatuur die aangesloten is op de gasleiding, heeft een constante gasdruk nodig. Omdat de gasdruk in een fles wisselt met de omgevingstemperatuur, is een goed werkende drukregelaar van essentieel belang. Afhankelijk van het model moet een drukregelaar elke vijf tot tien jaar worden vervangen.

Bespaar niet op veiligheid! Gasslangen en drukregelaars zijn te koop in de winkel van ons tuinpark.