Nieuwe tuinders

nieuwe tuinders

Tuinieren op Tigeno

Tuinpark Tigeno is een vereniging. De leden zijn samen verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van het hele tuinpark. Wie tuinder wordt op Tigeno onderhoudt dus niet alleen de eigen tuin. Het betekent ook dat u lid wordt van een vereniging waarin iedereen bijdraagt aan het algemeen belang.

Het beheren en verfraaien van ons tuinpark vraagt veel inzet. Het beheren van het algemeen groen, bemensing van bestuur en commissies, bijdragen aan de publieke functie die alle tuinpaken in Amsterdam hebben, onderhoud van de gemeenschappelijke gebouwen en gereedschap. Het zijn maar een paar voorbeelden van het werk waarvoor de leden gezamenlijk verantwoordelijk zijn. De inzet van leden is daarom niet vrijblijvend. Een bijdrage leveren aan de vereniging is een integraal onderdeel van tuinder zijn op Tigeno.

Wachtlijst

Net als de meeste tuinparken heeft Tigeno een wachtlijst. Als u zich inschrijft bij Tigeno wordt u eerst aspirant-lid. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst.
Wij kunnen niet inschatten hoe lang de wachttijd voor u zal zijn. Houd er rekening mee dat veel aspirant-leden enkele jaren op de wachtlijst staan voor zij een tuin betrekken.
Wanneer er een tuin vrijkomt, worden alle leden en aspirant-leden hiervan op de hoogte gesteld. Iedereen kan zich aanmelden voor de vrijgekomen tuin. Meestal zijn er meerdere reacties op de aangeboden tuin. Degene met de langste wachttijd heeft dan als eerste de keus.
Bij het toewijzen van tuinen hebben leden die minimaal 2 jaar een tuin hebben, voorrang boven aspirant-leden. De tuin waaruit het lid vertrekt, komt dan vrij en zal worden aangeboden.

Procedure

Wilt u lid worden van Tigeno met alle lusten en verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken dan gaat dat als volgt in zijn werk:

Stap 1: Aspirant-lidmaatschap Bond van Volkstuinders

Tigeno is aangesloten bij de Bond van Volkstuinders. Dit is een koepelorganisatie waar veel tuinparken in Amsterdam en omgeving bij zijn aangesloten. Om lid te kunnen worden van een tuinpark, dient u zich eerst in te schrijven als aspirant-lid bij de Bond van Volkstuinders.

Hoe u lid kunt worden van de Bond leest u op de website van de Bond van Volkstuinders.
– Aan het aspirant-lidmaatschap zijn kosten verbonden. U betaalt Jaarlijks een contributie voor het aspirant-lidmaatschap. Op het moment van schrijven is dat iets meer dan €40,- per jaar. Kijk voor het precieze bedrag op de website van de Bond.
– Lees de voorwaarden voor het aspirant lidmaatschap goed door. Zo geldt bijvoorbeeld dat iedereen die zich (na 12 juni 2021) inschrijft bij de Bond, bij toewijzing van een tuin moeten wonen in de gemeente Amsterdam, Landsmeer, Almere, Ouder-Amstel of Diemen of in Badhoevedorp postcode 1171.

Stap 2: Inschrijven als aspirant-lid bij Tigeno

Inschrijven als aspirant-lid bij Tigeno kan alleen op de Nieuwe Tuinder bijeenkomsten. Deze worden in het voor- en najaar gehouden. Het is niet mogelijk u per e-mail aan te melden.

Voor de inschrijving als aspirant-lid betaald u eenmalig €20,-.

Breng de volgende zaken mee naar de Nieuwe Tuinder bijeenkomst:
Bewijs van inschrijving bij de  Bond van Volkstuinders.
– Een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort, rijbewijs)
– €20,- voor de betaling van de eenmalige inschrijfkosten. Let op: betalen kan alleen in cash. Pinnen is niet mogelijk.
– Tijdens de bijeenkomst wordt u gevraagd het inschrijfformulier in te vullen. Naast gegevens die u waarschijnlijk wel uit uw hoofd kent, zoals uw naam en adres, vragen we ook om een e-mailadres en bankrekeningnummer in te vullen. Zorg dus dat u deze informatie bij u heeft.

Data Nieuwe Tuinder bijeenkomsten 2023

De bijeenkomsten vinden plaats in het clubhuis en beginnen om 13.00. Als u bij binnenkomst op het park rechtdoor loopt ziet u het clubhuis vanzelf aan de rechterkant. U kunt ook hier de plattegrond van het tuinpark bekijken.

Zaterdag 1 april, 13.00

Zaterdag 2 september, 13.00