Ons tuinpark bestaat dit jaar 75 jaar. Dit jubileum is gevierd met een feestweek in juli, met diverse activiteiten voor jong en oud. Hier is een korte terugblik.

Uit de grote deelname en de positieve reacties kunnen we de conclusie trekken dat het een groot succes was. Onze complimenten en grote dank voor de organisatie en de vrijwilligers!

16 juli – Bloemschikken en Bingoavond

Zaterdagmiddag hebben een aantal dames chique bloemstukjes gemaakt voor de receptie. De stukjes waren samengesteld uit vers geplukte bloemen en planten uit onze eigen tuinen en uit de omgeving van ons tuinpark.

De aftrap begon met een jubileum Bingo. Na twee jaar een dichte kantine was de opkomst enorm. Zowel tuinders van ons eigen tuinpark als van onze buren de Eendracht hebben een ouderwetse bingoavond gehad met prachtige prijzen.

17 juli – Receptie

De receptie werd druk bezocht. Oude, huidige en nieuwe tuinders waren aanwezig. Het prachtige naambord op het toegangshek is onthuld door de voorzitter en een van de jongsten op ons park en de basketbalpaal is officieel in gebruik genomen.

19 juli – Vogelhuisjes maken

Een ongelooflijk warme dag, maar er waren toch nog kinderen en opa’s en oma’s naar ons clubhuis gekomen voor deze crea-middag voor jong en oud. Het resultaat, een rij prachtige grachten-pandjes, mag er zijn.

21 juli – Lampionnen maken

Naar deze creamiddag waren jammer genoeg weinig kinderen gekomen. Maar de kinderen die er wel waren, hebben extra lampionnen gemaakt

22 juli – Hoe Langer Hoe Liever Lichtjesavond

Zo laag was de opkomst om lampionnen te maken, zo groot was de opkomst op deze lichtjesavond. In optocht trok men door de laan ‘Hoe langer Hoe Liever’ richting ons Bijenpark. Onderweg hadden tuinders snoep en drinken voor de kinderen neergezet. Bij het Bijenpark werd nog een spannend verhaal verteld. Inmiddels was het echt donker geworden en zijn de kinderen moe en voldaan weer richting het clubhuis teruggegaan.

23 juli – Braderie en slotavond

De laatste dag van de feestweek stond in het teken van verbinden van de culturen op ons park. Voor de braderie is aan verschillende bewoners gevraagd een klein hapje klaar te maken, zodat iedereen kon proeven uit de verschillende culturen. Daarnaast stonden er kraampjes van kleine ondernemers van ons park en uit de omgeving. Voor de kinderen was er Clown Onkie met grapjes en ballonnen.

Naast de culturele hapjes was er popcorn, suikerspinnen, ijs en poffertjes voor iedereen. Muzikaal werd het opgeluisterd door accordeonmuziek die was geregeld door een tuinder, die zelf ook meespeelde en Portugese liedjes ten gehore bracht. De hele week hebben wij prachtig weer gehad en zo ook deze laatste dag en avond. De band en de zanger hebben hun optreden in de buitenlucht kunnen doen. Ons terras werd de dansvloer, waar gretig een dansje werd gewaagd door de aanwezige tuinders. En zo werd de feestweek afgesloten. Op naar het 100 jaar bestaan!